ارتباط با بیمار از راه دور

ارتباط با بیمار از راه دور

ارتباط میان پزشک و بیمار یکی از یکی مهم‌ترین ارکان مراحل درمانی بیماران است و از آنجا که بسیاری از افراد در جهان دور از مراکز درمانی و بیمارستان‌ها زندگی می‌کنند یا به دلایل مختلف به پزشک متخصص دسترسی ندارند، همیشه نیاز به وجود راه‌حلی نوآورانه برای بهبود این ارتباط حس می‌شود. در سالیان اخیر با پیشرفت تکنولوژی و پیدایش ابزارهای ارتباطی جدید به کمک فناوری اطلاعات خوزه‌ی پزشکی را هم تحت تاثیر قرارداده و راهکارهای جدیدی برای انواع پزشکی از راه دور ابداع شده است. پزشکی از راه دور باعث تسهیل‌سازی در دسترسی به خدمات پزشکی در سریع‌ترین زمان ممکن و با کمترین هزینه گردیده و باعث پیشرفت چشمگیری در نظام سلامت جهانی شده است. نخستین کاربرد گسترده پزشکی از راه دور در حادثه زلزله ارمنستان دیده شد، جایی که به دلیل خسارات بسیار خطوط تلفنی از کار افتاده بودند و برای ارتباط با زلزله زدگان و کمک به آسیب دیدگان از ماهواره‌ها استفاده شد. امروزه این کاربرد این نوع پزشکی در کشورهای مختلف اجرا می‌شود و با ارتباط تصویری یا صوتی بین بیماران و کادر پزشکی بخش مهمی از روند درمانی پیگیری می‌شود.

به لطف خدمات پزشکی از راه دور، دیگر برای یک متخصص پزشکی ضروری نیست که همیشه با فرد بیمار به طور شخصی و حضوری ملاقات کند. با استفاده از فن آوری های اطلاعاتی و ارتباطی مدرن، داده هایی مانند بیو سیگنال یا تصاویر پزشکی از بیمار به دست می آیند و سپس بنا به نیاز ذخیره می شود یا به متخصص ارسال می شوند. رشته های پزشکی پاتولوژی، رادیولوژی، و پوست، حوزه هایی هستند که از این کاربردهای جدید استفاده می کنند. این تکنیک باعث صرفه جویی در زمان می شود. همچنین می تواند با ساختار و مراقبت مناسب اجازه دهد که پزشکان خدمات خود را به خدمت عموم بیشتری ارائه دهند. با این حال، این احتمال وجود دارد که باعث تشخیص اشتباه و سایر عوارض شود، زیرا این خدمات پزشکی تلفنی به جای معاینه فیزیکی به تصاویر و اطلاعات مستند شده و گزارش تاریخی متکی است.

مزایای پزشکی از راه دور

منابع اطلاعاتی گسترده: با ثبت اطلاعات بیمار در سامانه‌ای هوشمند و به روزرسانی آن با پیگیری روند درمانی می‌توان پایگاه داده‌ای مفید بدست آورد که می‌تواند برروی آن‌ها تحلیل‌های مختلفی انجام داد

بهبود دسترسی و افزایش ارتباطات: با پزشکی از راه دور دیگر ملاقات حضوری متخصص با شخص بیمار ضروری نیست و با ارتباطات تصویری می‌توان مراحل درمانی را لحظه به لحظه دنبال و ثبت کرد.

سلامت دیجیتال: به کمک داده‌های پزشکی و ارتباطات گسترده استفاده از پلتفرم‌ها و ابزار دیجیتال سلامت رونق پیدا می‌کند که در نهایت باعث پیشرفت در روند درمانی و پایش سلامت بیماران خواهد شد

آموزش و مشاوره: با تسهیل سازی ارتباط پزشکان می‌توان به راحتی پاسخگوی سوالات بیماران خود باشند و به آن‌ها مشاوره‌های درمانی دهند همچنین با سایت‌ها و پلت‌فرم‌های دیجیتال می‌توان منابع آموزشی گسترده‌ای در اختیار بیماران قرار داد تا پاسخ نیازهای خود را در آن بیابند.

نتیجه‌گیری

ارتباط با بیمار از راه دور رویکردی است که به منظور تسهیل‌سازی خدمات پزشکی طراحی شده است و همراه با پیشرفت تکنولوژی و پیدایش ابزارهای فناوری اطلاعات رشد می‌کند. امروزه نمی‌توان این بخش از پزشکی را نادیده گرفت و بی شک، با توجه به مزایای ایجابی این نوع رویکرد شاهد استفاده‌ی گسترده‌تر آن در آینده خواهیم بود.

By |2019-12-17T16:44:48+03:30جولای 23rd, 2019|بلاگ|