اینترنت اشیاء بهطور کلی اشاره دارد به اشیا و وسایل محیط پیرامونمان که به شبکه اینترنت متصل شده و توسط اپلیکیشنهای موجود در تلفنهای هوشمند و تبلت قابل کنترل و مدیریت هستند. اینترنت اشیاء به زبان ساده، ارتباط سنسورها و دستگاهها با شبکهای است که از طریق آن میتوانند با یکدیگر و با کاربرانشان تعامل کنند.
اینترنت اشیا اجازه میدهد تا اشیا در سراسر زیرساختهای شبکه موجود، از راه دور کنترل شوند و همچنین فرصت برای ادغام مستقیم از جهان فیزیکی به سیستمهای مبتنی بر کامپیوتر ایجاد کرده و موجب بهبود بهرهوری، دقت و سود اقتصادی علاوه بر کاهش دخالت انسان شده است.
اینترنت در حال حاضر همه مردم را به هم متصل میکند ولی با اینترنت اشیاء تمام اشیاء به هم متصل میشوند. اینترنت اشیاء با توانایی جاسازی سیپییو و حافظه و منابع انرژی میتواند تقریباً همه چیز را با استفاده از برنامهها به شبکه متصل کند . این سیستمها وظیفه جمعآوری،پردازش، تحلیل و ارسال اطلاعات را دارند. دستگاه های اینترنت اشیا میتواند برای فعال کردن نظارت از راه دور بر سلامت و اخطارهای اضطراری استفاده شود. دستگاه نظارت بر سلامت از فشارخون و نظارت بر ضربان قلب تا دستگاههای پیشرفته را شامل میشود.
اینترنت اشیای سلامتی(H-IOT) در سامنه ی هوشمند فوریت پزشکی، دستگاهی است که امکانات زیر را در اختیار کاربران(بیماران و سامانه ی فوریت پزشکی) می گذارد:
- دستگاهی کوچک و قابل حمل
- پایش لحظه ایی فعالیت الکتریکی قلب
- پایش لحظه ایی تعداد ضربان قلب
- پایش لحظه ایی دمای بدن
- پایش لحظه ایی حرکت شخص
- پایش لحظه ایی ضربات و ارتعاشات(مانند سقوط)
- پایش لحظه ایی حالت قرار گیری بدن شخص در محیط
- تحلیل و پردازش ارتباط بین علائم حیاتی و حرکت شخص
- تحلیل و پردازش شرایط بیمار با توجه به اطلاعات دریافتی و تصمیم گیری برای ارسال نیاز به کمک اورژانسی به سامانه
- اتصال متقابل با گوشی هوشمند جهت ثبت اطلاعات پایش شده
- ارسال اطلاعات پایش شده به شخص سوم(فوریت پزشکی و از بستگان)از طریق سامانه ی هوشمند فوریت پزشکی و ارسال پیامک
- ذخیره ی اطلاعات پایش شده از بیمار در سرور سامانه
با وجود H-IOT نظارت افراد نیازمند به مراقبت که شامل: سالمندان، بیماران بستری در بیمارستان، بیماران بستری در منزل، افراد کم توان و ناتوان به سهولت صورت خواهد گرفت و در صورتی که شخص مورد نظر نیاز به اقدام و مداخله ی اورژانسی داشته باشد، سامانه یه صورت هوشمند وارد عمل شده و تیم فوریت پزشکی(115) و بستگان بیمار را از طریق اپلیکیشین سامانه و همچنین از طریق ارسال پیامک آگاه می سازد. نتیجه ی تعامل H-IOT با سامانه ی فوریت پزشکی کاهش میزان مرگ و میر و همچنین عوارض ناشی از نیاز به یک اقدام اورژانسی می باشد.
