پایش بیمار از راه دور

پایش بیمار از راه دور

امروزه عصر فناوری اطلاعات تمام حوزه‌های صنعتی، تجاری و حتی پزشکی را تحت‌الشعاع خود قرار داده است و استفاده از اطلاعات و داده‌پردازی امری معمول در هر زمینه‌ای شده است. با ثبت اطلاعات دریافت شده از مراکز درمانی مختلف و راهکارهای تخصصی ارائه شده توسط پزشکان، منابع مفیدی برای سنجش آماری، تحقیقات و آموزش در دسترس است که می‌توان از آن برای درمان بیماری‌های مشابه و واکنش مناسب به موقعیت‌های یکسان بهره جست. بررسی این اطلاعات می‌تواند تصویری کامل از روند درمانی بیماران را در اختیار همگان قرار دهد و علاوه بر این مزیت، با تسهیل‌سازی ارتباطات از طریق تماس ویدئویی یا دریافت سیگنال‌های حیاتی بیماران، پایش از راه دور ممکن می‌شود.

شاید بتوان گفت مهمترین هدف پزشکی از راه دور، ایجاد دسترسی بهتر برای بیمارانی است که بتوانند بدون نیاز به مراجعه حضوری با پیشرفته‌ترین مراکز درمانی هم ارتباط برقرار کنند. بسیاری از بیماران بنا بر دلایلی دوری از شهر به مراکز درمانی دسترسی مستقیم ندارند و برخی نیز به مراقبت‌های مداوم و مراجعه‌ی پی در پی نیاز دارند که از نظر زمانی و هزینه به صرفه نیست. سیستم پزشکی از راه دور قابلیت برنامه‌ریزی بهتری دارد و بیماران بعد از هر ویزیت می‌توانند وقت بعدی خود را مشخص نمایند و در این مدت با ارسال اطلاعاتی درمورد وضعیت کلی خود، پزشک را در جریان روند درمانی قرار دهند. با استفاده از ابزارهایی مانند گجت‌های پوشیدنی علائم حیاتی بیماران قابل ثبت و ارسال است و در صورت بروز هرگونه خطر، پزشکان متخصص و اطرافیان با خبر خواهند شد و می‌توانند در سریع‌ترین زمان ممکن واکنش نشان دهند.

با این مزیت‌ها پیگیری وضعیت بیماران طبق برنامه‌ای مدون قابل انجام است و این پیگیری مداوم نه تنها باعث بهبود روند درمانی خواهد شد، در هزینه‌ها و زمان نیز بسیار به صرفه‌تر از حالت عادی مراجعه‌ی حضوری خواهد بود. بسیاری از مراحل درمانی بیماران در مراکز تخصصی مشمول کارهای اداری وقت‌گیر و پرهزینه می‌شود که بسیاری از این موارد حتی نیاز به انجام نیست. هرکدام از مراحل درمانی و ثبت و پذیرش در مراکز تخصصی نیاز به هماهنگی‌های خاص خودش را دارد که حتما در بیمارستان‌ها هنگام تکمیل فرم‌های مختلف با آن‌ها مواجه شده‌اید. به کمک پایش بیماران از راه دور انسجام بیشتری در تمامی این مراحل شاهد هستیم و هم برای بیماران به صرفه‌تر است و هم مسئولیت پزشکی را برای مراکز درمانی بهینه می‌سازد.

ارتباط کادر درمانی با بیماران نسبت به حالت متداول از نظر پیچیدگی تفاوت چندانی ندارد و در این نوع رویکرد نیز مسئولیت پاسخ‌دهی به فوریت‌های پزشکی بر عهده‌ی مسئول سیستم نظارتی مراکز درمانی است و هماهنگی‌های لازم برای ویزیت به همان شکل سابق قابل انجام است. با دسترسی به اینترنت پرسرعت، بیماران می‌توانند حتی از مناطق دور با مراکز تخصصی و پزشک مورد نظر خود ارتباط برقرار کنند و با ثبت اطلاعات همه‌ی این مراحل به صورت دقیق، هنگام ارجاع بیماران به پزشکان دیگر روند درمانی به صورت بهینه دنبال خواهد شد. رویکرد پایش بیمار از راه دور خدمات مختلف دیگری را نیز می‌تواند ارائه دهد که هرکدام مزیت منحصر به فرد خود را دارند، به طور مثال در برخی از کشورها شاهد این هستیم که مراکز درمانی حتی برای یادآوری مصرف دارو و یا انجام آزمایش با بیماران ارتباط برقرار می‌کنند. با توجه به این مزیت‌ها جای تعجبی ندارد اگر سال به سال شاهد پیشرفت و سرمایه‌گذاری بر روی پزشکی از راه دور باشیم.

By |2019-12-12T20:20:21+03:30جولای 23rd, 2019|بلاگ|